Wednesday, 11 November 2009

Ευκολο κεικ σοκολατας

Μολις την εφτιαξα,μοιράστηκε σε μαμα και λοιπά και κοιταξτε πως φαγώθηκε !

Θα χρειαστείτε
1 φλιτζανι τσαγιου βουτυρο
6 αυγα
2 φλιτζανια αλευρι που φουσκωνει μονο του
1 φλιτζανι κακακο πικρο (ΙΟΝ βάζω εγώ)
2 βανίλιες
2 φλιτζανια ζαχαρι (βάζω 1,5 γιατι δεν το θέλω πολυ γλυκό)
1/2 φλιτζανι γάλα φρέσκο

Διαδικασ'ια απλή

Τα βάζετε όλα τα υλικα στην λεκάνι του μιξερ
τα χτυπατε στην αρχη στο χαμηλο για 2 λεπτα περιπου και 4 λεπτα στο δυνατο και
ετοιμο.

Βουτυρώνετε καλα την φόρμα σας
ρίχνετε κακαο στα τοιχωματα να πάει παντου
(οπως κάνουμε ενιοτε με το αλευρι για να μην κολλησει)
χύνετε την ζυμη απο την λεκάνι μέσα στην φορμα

Ετοιμοι

Βάζετε την σχάρα στο τελευταιο απο κατω ραφάκι στους 170 βαθμούς για 50 λεπτα

Μην ανοιγετε το φουρνο συνεχεια παρα μονο λιγο πριν το τελος.

Καντε το τεστ με το πιρουνι για να δειτε αν ολα ειναι οκ και το βγάζετε απο τον φούρνο


Αν θέλετε ετοιμαζετε 100γρ κουβερτουρας με 1/2 φλιτζανι κρεμα γαλακτος
Ζεστενεται την κρεμα γαλακτος και την ρίχνετε πάνω στην κομματιασμενη σοκολατα
μολις δειτε ότι μαλακωσε η σοκολατα την ανακατευετε και μολις κρυωσει το κεικ την ριχνετε απο πανω από το κεικ οπως στην φωτογραφία.
Μην σας φοβίσει που ειναι αραιή γιατι θα πήξει μόλις κρυωσει και αυτή.
Βεβαια οταν το εκανα εγω δεν προλαβε να πήξει γιατι φαγωθηκε αμέσως.

Αυτη ειναι η συνταγή.

Δεν σας ευχομαι καλη επιτυχια γιατι ειμαι σιγουρη ότι θα την έχετε.

Φιλούμπες!!!



2 comments:

  1. Κοπέλα μου, το έκανα στην μητέρα μου και είναι τέλειοοοο ενθουσιάστηκα !! Φιλιά από Κύπρο <3

    ReplyDelete