Thursday 26 November 2009

Ρεβιθάδα

Ειναι παρεξηγημένο αυτό το φαγητό.
Ισως επειδή οι περισσότεροι το μαγειρευουν με τον κλασσικό τρόπο.

Εγώ όπως πάντα πειραματίζομαι στην κουζίνα.

Θα χρειαστείτε
  • Ρεβίθια (ειμαστε δυο ατομα οποτε χρησιμοποιω περιπου μισο σακουλάκι του εμπορίου) αλλά μια χουφτα ειναι μια μεριδα.
  • κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • καρότα κομμένα από την μεριά που κόβει ψιλα ο τρίφτης (τα θέλουμε όπως το ψιλοκόβουμε για την λαχανοσαλατα)
  • δαφνοφυλλα
  • αλατι πιπερι
  • 4 κουταλιες σουπας λάδι (δυο για κάθε πιατο)
  • μια κοκκινη πιπερια (τυπου κέρατο)
Από την προηγούμενη μερα έχετε βάλει τα οσπρια σε μια λεκάνη με νερο μπολικο για να μουλιασουν και να φουσκώσουν.
Την επόμενη μέρα...σε μια κατσαρόλα βραζουμε και ξαφρίζουμε τα ρεβίθια.Επειτα ριχνουμε το λάδι, το κρεμμύδι,το καρότο,την δαφνη,την ψιλοκομμενη πιπερια.Βραζουν για 20 λεπτα.Ριχνετε αλατι πιπερι,σκεπαζετε την κατσαρόλα και βράζετε για αλλα 10 με 15 λεπτα αναλογα το πόσο μαλακά τα θέλετε και ..ειναι ετοιμο το φαγητό.

No comments:

Post a Comment