Sunday 6 December 2009

Γλυκιά μπουγάτσα

Θα χρειαστείτε

10 Φύλλα κρούστας




Κρέμα μπουγάτσας
200 γρ σιμιγδάλι ψιλό
1,5 λίτρα γάλα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κλωναράκι βανίλιας ή 2 βανίλιες του εμπορίου
2 φλιτζανια βούτυρο φρέσκο (το προτιμώ) ή βιτάμ
Βάζετε το γάλα να βράσει.Μόλις πάρει βράση ρίχνετε τη ζάχαρη,τη βανίλια,το σιμιγδάλι και ανακατευετε μέχρι να γινει χυλός σε χαμηλη φωτια.Μόλις ετοιμαστεί,το βαζετε σε μερος να κρυώσει και απο πάνω ριχνετε 2 κουταλιές σουπας από το βουτυρο.


Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο σε κατσαρολάκι για να λιώσει και να το ξαφρίσετε αν βάλετε φρέσκο για να μεινει καθαρο.
Τοποθετείτε ένα ένα τα πέντε φ'υλλα κρουστας αφου τα βουτυρώσετε κάθε ένα ξεχωριστά.

Μόλις κρυώσει η κρέμα την ρίχνετε μέσα


σκεπάζετε πρωτα με τα φύλλα που βρίσκονται γύρω από το ταψί βουτυρώνοντας τα
και έπειτα βαζετε τα άλλα 5 φύλλα από πάνω με την ίδια διαδικασία που κάναμε στην αρχή.
Ψήνετε για 25 λεπτα στον αέρα του φούρνου σας στη προτελευταία σχάρα μεχρι να ροδίσει.

Καλή σας όρεξη :)

No comments:

Post a Comment