Friday 15 January 2010

Παντρεμένες μπάμιες

Χθες αναρωτιώμουν τι να μαγειρέψω μιας και η διατροφη έλεγε "λαδερο" για σήμερα.
Έβγαλα μπάμιες από τον καταψύκτη.Δεν ήθελα όμως να είναι απλά οι γνωστές μπάμιες,ούτε οι μπάμιες με κοτόπουλο.
Συνήθως παιρνω χύμα κατεψυγμένα λαχανικά,ολων των ειδών.
Σκεφτηκα λοιπόν να προσθεσω και αλλα λαχανικα,οπως πιπερια κοκκινη,τζίντζερ,καροτο,κολοκυθάκια φρέσκα και μανιτάρια κομμενα κονσέρβα.
Για την παρα πολύ νοστιμη συνταγή που δημιούργησα θα χρειαστείτε

Μπάμιες (1/2 κιλο)
(Η ποσοτητα των κάτω λαχανικών έχει να κάνει με το πόσο σας αρέσουν)
(Επίσης μπορείτε απλα να πάρετε μια σακουλιτσα του 1/2 κιλου με ανάμεικτα λαχανικά αντί να ψιλοκόβετε)
καρότα
κολοκύθια
κοκκινη πιπερια
μια ριζα τζιντζερ ψιλοκομμένη
μανιτάρια 1 κουτι κονσερβας (250γρ) ψιλοκομμένα ή φρεσκα ή κατεψυγμένα
κρεμμυδακι φρεσκο ή μετριο μεγέθους ξερό
4 σκελίδες σκορδο ψιλοκομμένο
μισο ποτηρακι κρασιου σογια
1 κουτι ψιλοκομμενα ντοματακια
λίγο αλάτι (προσοχη γιατι η σογια ειναι αλμηρή)
πιπερι
λιγο ξερό βασιλικό
(προαιρετικά 1 κύβο κοτόπουλου για μεγαλύτερη νοστιμιά-προσοχή όμως αν βάλετε κυβο μήνα βάλετε αλάτι)

Τσιγαρίζετε ελαχιστα το σκορδο,το κρεμμυδακι,τα λαχανικα - τα μανιτάρια- το τζιντζερ εκτος από τις μπαμιες.Σβήνετε με την σόγια.Μολις ρουφήξουν την σογια,ρίχνετε την μπάμια και επειτα την ντοματα και τον βασιλικο.Αλατοπιπερώνετε (αν βάλετε τον κύβο δεν βάζετε αλατι) και το σιγοψήνετε σε χαμηλή φωτιά για περιπου 15 λεπτα μεχρι να σφίξει η σάλτσα.

Τόσο εύκολα και τόσο απλά,με υλικά που συνήθως οι λάτρεις των λαχανικών έχουν στο ψυγείο και στα ντουλάπια τους.

Μπορεί να συνοδέψει το κρέας η το ρύζι σας :)

Καλή επιτυχία

No comments:

Post a Comment