Wednesday 20 January 2010

Cheese cake ψυγείου



Επειδή αυτές τις μέρες έχω τους "ιδιαίτερες επισκέπτες" έχω την ανάγκη να τρώω κάτι γλυκό όχι απαραίτητα σοκολατένιο.Οι ορμόνες βλέπεις...

Έκατσα λοιπόν και έφτιαξα ένα cheesecake.
Τα υλικά εύκολα τα βρσκεις.

1 κουτι Digestive 250gr
2 κουταλιες καλή μαργαρινη τυπου βιταμ
3-4 φλιτζανια σαντυγι ή ενα κουτι ετοιμο garni το οποιο θα χτυπησετε με ενα φλιτζ γάλα φρεσκο
300 γρ τυρι φιλαδελφια ή μασκαρπονε
4 κουταλιες ζαχαρι και 1 μελι
3 κουταλιες κορν φλαουρ
μαρμελάδα της αρεσκίας σας η 2 κονσέρβες βύσσινο


Βάζετε στο multi τα μπισκοτα και τα λιώνετε.Τ α ριχνετε σε μια λεκάνι και τα ανακατευετε με το λιωμενο βουτυρο.Μολις ομοιογενοποιηθούν τα στρώνετε σε ενα ταψάκι πυρεξ βουτυρωμενο καλα και το βάζετε στον φουρνο για περιπου 10 λεπτα στου 180 βαθμούς στην αντισταση.


Φτιάχνετε όπως εσεις ξέρετε την σαντιγί ή αγοραζετε ενα κουτι ετοιμη σε σκόνη την οποια φτιαχνετε με γάλα.Οταν ετοιμαστεί η σαντυγί και σφίξει ρίχνετε το τυρί σιγά σιγα μεχρι να γινει ενα με την σαντιγί (αν χρησιμοποιησατε την ετοιμη λυση προσθεστε και μισο φλιτζανι αχνι ζάχαρι γιατι θέλουμε γλυκο το μίγμα). Όταν σφίξει το υλικό το βάζετε το ψυγείο για μιση με μια ωρα.
Εν τω μεταξύ ετοιμαζετε την σαλτσα.
Εχετε δυο επιλογές.
Ειτε βάζετε απο πανω μαρμελαδα οποτε τελειωσατε,ειδικα αν η μαρμελαδα ειναι δικια σας κατασκευής θα γινει τελειο το γλυκο.

Είτε την φτιάχνετε ως εξής:
Σουρώνετε το βύσσινο σε μια κατσαρόλα κρατώντας 4 κουταλιές σε ένα ποτήρι για να διαλύσετε το κορν φλαουρ.
Μέσα στην κατσαρολα με τον χυμό ριχνετε την ζαχαρι με το μελι (την επομενη φορα θα δοκιμάσω αντι για ζάχαρι να βάλω μόνο μέλι) και ανακατευετε μεχρι να σιροπιάσει.Επειτα ριχνετε και τα βύσσινα και τα αφηνετε να δεσουν και αυτα με το σιρόπι σε χαμηλη φωτιά.
Οταν τελειωσετε με το υπεροχο νοστιμο σιροπι,το αφηνετε να κρυωσει καλά.

Οταν ολα τα υλικα σας ειναι αρκετα κρύα,ξεκινάτε την διαδικασία.

Στο πυρεξ με την βάση του μπισκότου ριχνετε την παγωμενη κρεμα την οποια θα απλωσετε καλα και επειτα απο πανω ριχνετε την σαλτσα που φτιάξατε ή την μαρμελαδα.Το ξαναβάζετε ξανα στο ψυγείο και σε 3ις ωρες ειναι ετοιμο :)

No comments:

Post a Comment