Monday, 18 January 2010

Καλαμαράκια κουτιού



Άλλη μια δικιά μου συνταγή.

Χρόνος μαγειρέματος 20-25 λεπτά.

Θα χρειαστείτε

1 κουτί καλαμαράκια
2 κουταλιές πολτό (ή μια συσκευασία δόσης πολτου)
1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2-3 μεγάλα κολοκύθια
2 πιπεριές κόκκινες κέρατο
4 μεγάλες πατάτες
λίγο βασιλικός φρέσκος η ξηρός (προτιμώ τον φρέσκο)
λίγο θυμάρι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρασοπότηρο λευκό κρασάκι
αλάτι-πιπέρι
2 δαφνόφυλλα
νερό

Βάζετε το λάδι να ζεσταθεί λίγο,ρίχνετε τις πατατες χοντροκομμενες,μολις ροδοκοκκινήσουν ριχνετε το κρεμμύδι,την πιπερια,αφου πάρουν λίγο χρωματακι ριχνετε τα μυρωδικά (θυμαρι-βασιλικος πιπερι) και σβήνετε με το κρασακι.Μόλις πάρει βράση ρίχνετε τα κολοκύθια τον πολτο διαλυμένος σε ενα ποτηρι νερο,το αλάτι.Τα ανακατεύεται και κλείνετε το καπακι.Μετα απο το πενταλεπτο και μολις ολα αυτα ενσωματωθουν και σφίξει η σαλτσουλα ριχνετε τα καλαμαρακια,αν χρειαστει συμπληρωνετε νερο κλεινετε το καπακι και αφου αρχισουν να κοχλάζουν,ανακατεύετε και χαμηλώνετε την θερμοκρασία και το αφήνετε ανάλογα πόσο ψημένα θέλετε τα λαχανικα (αν και η πατατα θεωρείται φρούτο).

Εμενα ολη αυτη η διαδικασια μου πήρε 20 λεπτα.
Υπολογίζω βεβαια και 10 λεπτα που θα μεινει με κλειστή την θερμοκρασία,μιας και η εστία ακόμα και όταν την σβήσουμε συνεχίζει το μαγειρεμα,εξοικονομώντας ετσι ενεργεια.

Καλή μας όρεξη :)

No comments:

Post a Comment