Saturday 23 January 2010

Τυρόπιτα με ελιές χωρίς φύλλο

Σάββατο σήμερα και έξω έχει κρύο.
Υπάρχει φαγητό για το μεσημέρι,περίσσεμα από χθες μιας και δεν φάγαμε το βράδι.
Σκέφτηκα όμως να φτιάξω την καταπληκτική τυρόπιτα μου χωρίς φύλλο,αλλά θα προσθέσω ελιές θρούμπες.

Τα υλικά συνήθως τα έχουμε όλοι σπίτι μας.

Για ένα μέτριο ταψί θα χρειαστούμε:

400 γρ φέτα τριμμένη με το χέρι,προτιμώ της Μεβγάλ γιατί είναι αλμηρούτσικια και μαλακιά
1κεσεδακι γιαούρτι στραγγιστό-200 γρ είναι συνήθως
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες της χρήσεις
2 κουταλιές μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
5 αυγά
4ις κουταλιές φρέσκο ελαιόλαδο
μερικές ελιές μαύρες θρούμπες
λίγη φρυγανιά για το ταψί και για την κρούστα

Βάζετε ολα τα υλικα σε ενα μπωλ,εκτός από τις ελιές και μια κουταλια λαδι που θα μας χρειαστουν μετά.


Ανακατεύεται καλά τα υλικά.

Λαδώνετε το ταψί σας με λίγο λάδι,ρίχνετε την τριμμένη φρυγανιά να καλύψει όλο το ταψί και τα τοιχώματα,αφήνοντας λίγη για το τέλος.

Χύνετε το ωραίο μείγμα στο ταψί
Τοποθετείστε τις καθαρισμένες από κουκούτσι ελιές διάσπαρτα.
Από πάνω πασπαλίζετε με την υπόλοιπη φρυγανιά.


Ψήνετε στον αέρα και στους 180 βαθμούς για 45 λεπτα μεχρι να ροδοκοκκινίσει.

Είναι μια τυρόπιτα που θα λατρέψει όποιος την φάει.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη

No comments:

Post a Comment