Tuesday, 19 January 2010

Μακαρόνια με σάλτσα πεστο βασιλικού


Για το σημερινό γεύμα θα χρειαστείτε

ενα πακετο μακαρονια της αρεσκείας σας
ενα ματσακι φρεσκο βασιλικό ψιλοκομμενο
μια χουφτα καρυδια
μια χουφτα κουκουναρι
3 σκελίδες σκόρδο
λιγες σταγόνες λεμονι
4 κουταλιες παρμεζανα ή κεφαλοτύρι ή γραβιέρα (τριμμένη σε μορφη σχεδον σκόνης)
4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
αλατι πιπερι

Βραζετε τα μακαρονια σε αλατισμένο νερο,όσο λέει η συσκευασία.
Μεχρι να βράσουν σε ενα πολυμιξεράκι βάζετε το βασιλικό,τα καρυδια,τα κουκουναρια,το σκορδο , αλατι και πιπερακι,το χυμό λεμονιού,επειτα τα κόβετε μεχρι να διαλύσουν σχεδον ετσι ωστε να γίνουν μια ομοιόμορφη μάζα.
Ριχνετε το μίγμα σε ενα μπωλάκι και προσθέτετε το λάδι και την παρμεζάνα.Ανακατεύετε τα υλικα.
Μολις βράσουν τα μακαρονια τα σουρωνετε,τα επιστρεφετε στην κατσαρολα,προσοχη ΜΗΝ τα ξεβγαζετε με νερό.
Ρίχνετε την πέστο και ανακατευετε προσεκτικα.

Η νοστιμη και ευκολη μακαρονάδα ειναι ετοιμη...

Αν θέλετε συνοδευετε την μακαρονάδα με σκορδοψωμο..ψωμακι κομμενο σε φετες-φτιαχνετε ενα μιγμα με βουτυρο, τριμμενο σκορδο, αλατακι πιπερακι,αλείφετε τις φετούλες,και τις βαζετε σε ενα ταψι,τις ψήνετε στο πάνω συρταρακι κοντα στην αντίσταση φούρνου ,στα δυο λεπτα αν θέλετε ριχνετε απο πανω στο ψωμάκι, λιγη παρμεζανα και οταν λιωσει και ροδοκοκκινισει βγάζετε τα ψωμακια σε ενα πιατο ..


Καλή σας όρεξη!!!

No comments:

Post a Comment