Thursday 11 February 2010

Μπακαλιάρος στο φούρνο

Θα χρειαστείτε:

1 Μπακαλιάρο παστο (ή φιλετο)
1 ποτήρι σόγια σως
1 κουτί ψιλοκομμένα τοματάκια (ή δύο ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένο)
πιπέρι
πάπρικα
λίγο θυμάρι ή ρίγανι
3 δαφνόφυλλα
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
λίγο λάδι
1 κεσεδακι γιαούρτι
2 κουταλιές μουστάρδα
νερό

Από την προηγούμενη μέρα καθαρίσετε τον μπακαλιάρο, τον κόβετε κομμάτια και τον βάζετε σε λεκάνη με μπόλικο νερό που θα το αλλάζετε τακτικά, μέχρι την ώρα που θα τον μαγειρέψετε.
Το κάνουμε αυτό επείδη ο παστος μπακαλιάρος έχει μεγάλες ποσοτητες αλατιού και θέλουμε να ξεφορτωθούμε όσο γινετε περισσότερο από το αλάτι.Αν πάλι προτιμήστε να αγοράσετε φιλέτο που ειναι καθαρισμένος τότε απλά ξεπλενετε και συνεχίζετε με την συνταγή, προσθέτοντας ελάχιστο αλάτι.


Σε ένα πυρέξ απλώνετε τα κομμάτια του μπακαλιάρου ρίχνετε την πάπρικα,την σόγια το λάδι,το ψιλοκομμένο σκορδάκι,τα δαφνόφυλλα.Ανακατεύεται τα υλικά να πάνε παντού.Έπειτα σε ένα μπολάκι ανακατεύετε το γιαούρτι με την μουστάρδα προσθέτοντας 4 κουταλιές νεράκι για να γίνει ελάχιστα αραιό ώστε να πάει σε όλα τα κομμάτια.

Περιχύνετε το μείγμα πάνω στον μπακαλιάρο.Αφού λιώστε την ντομάτα την ρίχνετε από πάνω.Πιπέρι και λίγο θυμάρι για το τέλος και το βάζετε στον φούρνο.
Όπως παρατηρήσατε δεν έβαλα αλάτι γιατί σίγουρα υπάρχει μέσα στον μπακαλιάρο,αλλά υπάρχει και στην σόγια αλλά και στο γιαουρτάκι.
Για όσους δεν γουστάρουν σόγια,την οποία την έβαλα για να γλυκάνει λίγο το ψάρι μας,απλά αφαιρέστε την από την συνταγή.

Μπορείτε να συνοδέψετε αυτό το πολύ νόστιμο πιάτο με ρύζι , πουρέ πατάτας ή την γνωστή μας σκορδαλιά.

No comments:

Post a Comment