Για τη ζυμη θα χρειαστείτε:
- 3 φλιτζανια αλευρι
- 1 φακελακι ξηρη μαγια
- 1 φλιτζανι ζεστο νερο
- 1 κουτ.γλκ αλατι
- μια πρεσα ζαχαρι
- μια κουταλια σουπας λάδι
Για αρωματική ζύμη προσθέτετε
- λιγη ριγανη
- ή σκονη σκόρδου
- Εναν πλάστη
- ταψια
Σε μια λεκάνη ρίχνετε το αλευρι,το αλατι ,τη ζαχαρι,τη μαγιά (τη ριγανι -σκονη σκόρδου) και τα ανακατευετε.
Ανοιγετε μια λακουβιτσα και ρίχνετε το ζεστο νερο.Προσοχη δεν θέλουμε να καιει πολύ για να μη καψουμε τη μαγια.
Μετά ανακατεύετε,λιγο αλευρι λιγο νερακι,σιγα σιγα θα απορροφηθεί ολο το αλευρι και θα εχετε μια ωραια ζυμη.Αν για καποιο λογο κολλάει στα χερια χρησιμοποιείστε λίγο αλευρακι.Δεν θελουμε η ζυμη μας να γίνει σκληρη.
Επειτα βαζουμε τη λεκανη με το ζυμάρι σε ζεστο χώρο (κοντα σε καλοριφερ ή κλιματιστικο που βγαζει ζεστο αερα) για 2-3 ωρες.Δεν φουσκωνει ιδιαιτερα πολυ.
Μολις περασουν 2 ωρες,κοβετε και ανοιγετε τη ζυμη σε φύλλο αναλογα πόσο παχυ το θέλετε,λαδωνετε το ταψι σας και το τοποθετείτε πάνω.Κανετε τρυπουλες με ενα πιρουνι .
- Σαλτσουλα (κονκασε με ριγανι αλατακι και βασιλικο σε μια κατσαρολιτσα και αφηνετε μεχρι να γινει πηκτή)
- Τυρι γκουντα ( η οποιο τυρι προτειμάτε και λιώνει)
- Καπνιστη γαλοπούλα ή οποιοδηποτε σαλαμι εσεις προτιμάτε
- Πιπερια πρασινη ή πολυχρωμες
- τυρι γκουντα
- φετες ντοματας
Τη ποσοτητα τη καθορίζετε εσεις.
Εγω για αυτη τη δοση ζυμης πάντως χρειάστηκα μισο κιλο τριμμενο γκουντα 1 πιπερια πρασινη 1 ντοματα σε ροδελες 6 φετες γαλοπουλα ριγανι πιπερι
Εφτιαξα και μια Μαργαριτα ;) σαλτσουλα ριγανουλα και τυρακι ;)
No comments:
Post a Comment