Wednesday 1 February 2012

Κεϊκ με Ινδοκάρυδο και σοκολάτα

Θα χρειαστείτε:

  1. σακουλάκι αλευρι που φουσκωνει μόνο του
  2. 5 αυγα
  3. 250 γρ μαργαρίνη (βιταμ)
  4. 2 φλιτζανια ζαχαρι
  5. 1 φλιτζανι ινδοκάρυδο
  6. μισο φλιτζανι κακαο
  7. 1 φλιτζανι γαλα φρεσκο
  8. 3 βανίλιες
  9. 1 ποτηρακι κρασιου κονιακ
  10. βουτυρο για τη φορμα

Διαδικασία


Στο καδο του μιξερ ριχνετε το λιωμενο βουτυρο και τη ζαχαρι και να ανακατευετε σε δυνατη ταχυτητα μεχρι να ασπρισει το μιγμα.Επειτα χαμηλωνετε τη ταχυτητα και ριχνετε ενα ενα τα αυγα ,τις βανιλιες,το κονιακ και το ινδοκάρυδο.Μολις ανακατευτούν τα υλικα μας ριχνουμε σιγα σιγα το αλευρι και κατα διαστηματα το γαλα για να μη "μπουκωσει" το μιγμα.

Βουτυρώνουμε τη φορμα μας και ριχνουμε μεσα το μιγμα ,κρατωντας λίγο υλικο το οποιο θα το ανακατεψουμε με το κακαο και λιγο γαλα.Οταν ομοιογενοποιηθεί το σοκολατενιο μας μιγμα το ριχνουμε σε σχεδιακια πανω απο το λευκο μιγμα που υπάρχει στη φόρμα.


Ψηνουμε σε προθερμασμένο φουρνο για 45 λεπτα (τσεκάρουμε με μαχαιρακι αν ειναι ψημένο) στους 170 βαθμους πανω κατω αντισταση και τοποθετουμε τη φορμα στο δευτερο συρταρακι απο το τελος.


Σημείωση δεν ανοιγουμε ενδιαμεσα τη πορτα του φουρνου για κανενα λόγο.Βάλτε χρονομετρο και οταν χτυπησει στα 45 λεπτα με ενα μαχαιρακι καρφωνουμε το κεικ.Αν βγει καθαρο ειναι ετοιμο .Αν δεν βγει (εξαρταται από το φουρνο) το αφηνουμε για αλλα 5 λεπτα.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

No comments:

Post a Comment