Friday 18 March 2011

Νηστίσιμο κέικ καρότου-μήλου



  • 1 φλιτζανι χοντροτριμμενο καρότο
  • 1φλιτζάνι χοντροτριμμένο μήλο
  • 1 φλιτζανι βουτυρο Becel
  • 1 φλιτζανι ζάχαρι (εγω βαζω σχεδον μισή κούπα)
  • 1 κουταλάκι σοδα
  • μισο κουταλακι κανελα
  • 3 φλιτζανια αλευρι που φουσκώνει μονο του
  • 1 φλιτζανι χυμο πορτοκάλι
  • η ξυσμένη φλουδα απο το 1 πορτοκάλι
  • 1 ποτηρακι κρασιου κονιακ


Στην λεκάνη του μιξερ βάζετe την ζαχαρι και το βουτυρο.
Ανακατευετε καλα ωσπου να λιωσει η ζάχαρι.Επειτα προσθέτετε το μηλο ,το καροτο το ξύσμα πορτοκαλιου το κονιακ και ανακατευετε καλα.Σε ενα μπολ βαζετε τα τρια φλιτζανια αλευρι και ανακατευετε την σοδα,την κανελα και μετα σιγα σιγα ριχνετε το αλευρι στο μιγμα του μιξερ,ριχνοντας και τον χυμο του πορτοκαλιου και ελέγχοντας το αναδευτηρι να μην μαζευει τα κομματακια καροτου.









Ανακατεύετε καλα ωσπου ολα τα υλικα να ομοιογενοποιηθούν.














Βουτυρώνετε την φορμα ή το ταψι που θα δεχθεί το υπεροχο μιγμα μας.














Ψηνετε σε προθερμασμένο φουρνο για 50 λεπτα στους 170 βαθμούς,στο δευτερο απο κάτω συρταράκι.











ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

No comments:

Post a Comment