Tuesday, 1 March 2011

Ρυζάκι με σάλτσα καρότου

Από την λαϊκη αλλα και απο το σουπερμαρκετ πάντα παίρνω βασικα υλικα που θέλω να εχει το ψυγείο και το ντουλάπι μου για τις στιγμές εκείνες που δεν εχω ιδεα τι να μαγειρεψω και ολα μου φαινονται ίδια.
Καποια στιγμή θα αφιερώσω ενα κειμενο με αυτα τα βασικα υλικα που συνήθως εχει στο σπιτι μας και που με λιγη φαντασια μπορούμε να φτιαξουμε εξαιρετικα και καμια φορά πρωτότυπα πιάτα.

  • 6-7 μετρια καρότα ή 4 μεγάλα και χοντρα
  • 4 κρεμμύδια κομμενα σε μισες ροδέλες (κοβετε το κρεμμυδι στην μεση και μετα σε ροδελες)
  • λιγο λαδι
  • 2 πιπεριες κερατο πρασινοκόκκινες
  • 2 κουταλακια του γλυκου κάρυ (αν ειναι πολυ δυνατο βάλτε 1)
  • μισο ποτηρακι βοτκα
  • αλατι-πιπερι
  • λίγο δεντρολίβανο - μοσχοκάρυδο(προαιρετικά)
  • νερό οσο χρειστεί
Βραζετε το ρυζάκι (είτε ειναι σε σακουλακια ή χύμα) 10 λεπτα και μολις βρασει το σουρώνετε το γυρνατε στην κατσαρολα και αφου σκεπασετε την κατσαρόλα με μια καθαρη στεγνη πετσετα βαζετε το καπακι.Με αυτο τον τρόπο γινετε σπυρωτό και αφρατο οσο εσεις ασχολείστε με την σαλτσουλα.


Σε ενα αντικολλητικο τηγάνι ή γουοκ ,βαζετε λίγο λαδακι,τα κρεμμυδια και αφηνετε να κρεμμυδια να μελώσουν (δλδ να μαλακωσουν και να παρουν ενα πολυ ομορφο χρυσαφί χρώμα) για 10 λεπτακια.Προσθετετε την πιπερια ψιλοκομμενη σε κυβάκια και επειτα το καρότο το οποίο εχει τρίψει στον τρίφτη απο την ψιλη μερια.τα αφηνετε να μαραθούν για λίγο και να βρασουν στο ζουμακι τους.Σβήνετε με βοτκα.Μολις εξατμιστεί ρίχνετε τα μπαχαρικα μας και το κάρυ (προσοχη στο αλατι γιατι το καρρυ απο μονο του εχει αλατι) ριχνοντας και νεράκι με προσοχη ωσπου ολα αυτα να σφίξουν και να δημιουργήσουν μια ομορφη πηχτη σαλτσουλα.Αν δεν γουσταρετε να βλεπετε τα υλικα (εμενα μου αρεσει να τα βλέπω),τα πολτοποιείτε στο μουλτι :)

Δεν είμαι καλή στην περιγραφή της διαδικασίας και ελπίζω να καταλάβατε κάπως.

No comments:

Post a Comment