Friday 11 March 2011

Aυγοφέτες και τηγανίτες




Ενα εξαιρετικο πρωινο αν δεν ξερετε να κάνετε τηγανίτες εχω μια συνταγη απο κάτω,ειναι οι αυγοφέτες.

Ολοι εχουμε στο σπιτι ψωμι προηγουμενης μερας,είτε φυλάμε ψωμί στην κατάψυξη.
Καλό ειναι και το φρεσκο αλλα με μπαγιατικο ψωμί γινετε παν νοστιμο.
Θρεπτικο φαγητο για το πρωινό σας αν και μη διαιτητικό, εχει αυγα ,λάδι και τηγανίζεται.

Θα χρειαστείτε:
  • 2 μεγαλα Αυγά-η ποσοτητα εξαρτάται απο τις φέτες τις οποιες θα χρησιμοποιείστε.
  • φετες ψωμί ή φετες του τοστ
  • γαλα
  • λαδι για τηγανισμα
  • αλατι-πιπερι
  • ριγανι
Για 5 φετες
Σπάτε 2 αυγα,στα οποια βάζετε λίγο γαλατακι αλατι πιπερι και λιγη ριγανουλα.Με τον αυγοδάρτη ανακατευετε καλα.
Σε ενα αντικολλητικό τηγάνι βάζετε λαδακι,χωρις υπερβολές και περιμενετε να κάψει.
Ωστόσο βαζετε μια μια τις φετες ψωμιου στο μιγμα σας,και τις πασαλείβετε παντού.
Μετα τις βάζετε στο καυτο λάδι και τηγανίζετε απο ολες τις μεριες.
Μολις ετοιμαστουν στις βάζετε σε ενα πιατο με χαρτι κουζινας για να φυγει το πολύ λαδι :)

:) δεν τις φτιαχνω συχνα γιατι ο καλός μου διαμαρτύρεται και δεν εχει αδικο.
Full θερμιδες τις οποιες δεν χρειαζόμαστε.15 κιλα εχουμε να χασουμε.
Βεβαια αν συνεχιζω να μαγειρευω καλα δεν θα τα χασουμε ποτε τα κιλακια χεχεχε!!

Τωρα για τις τηγανίτες.


για 6-8 μεριδες περιπου
  • 2 φλιτζανια αλεύρι-280 gr αλευρι
  • λιγη ζάχαρι περιπου 1/2 φλιτζανι ή τεσσερις κουταλιες σουπας
  • 2 αυγα
  • 1 κουταλάκι γλυκου σοδα και 2 κουταλακια Μπεικιν παουντερ
  • μισο κουταλακι γλυκου αλάτι
  • 2 φλιτζανια φρεσκο γαλα
  • 2 βανίλιες σε κουτακι για αρωμα ή λίγο τρίμμα απο φλουδα πορτοκαλιου ή κοβεται σε κομματακια μήλο -λίγη κανελιτσα και θα πάρει φανταστική γεύση.
  • λαδι για τηγάνισμα ή απλα αλείφετε με βουτυρο Becel την επιφάνεια τους αντικολλητικου τηγανιου και ανανεωνετε οταν αυτο χρειαστει.

Σε μια λεκανη βάζετε ολα τα υλικα εκτος απο το λάδι και ανακατευετε καλα,μεχρι να γινει ενας υπεροχος χυλός.Τον αφηνετε να ξεκουραστεί για 15 λεπτα.
Μετα και αφου ζεσταθει το λάδι στο αντικολλητικο τηγανι βάζετε με μια κουταλα μια ποσοτητα του χυλού και ψηνετε και απο τις δυο πλευρές.Μολις ψηθεί η μια πλευρα 15 λεπτα ή μεχρι να βγαλει φουσκαλίτσες,,την γυρίζετε και απο την αλλη με μια σπατουλα.

Τις τοποθετείτε σε μια πιατελίτσα και τις πασπαλιζετε με αχνι ζάχαρι ή τις τρώτε με μέλι ή με maple σιρόπι :)

No comments:

Post a Comment