Thursday, 24 February 2011

Το παντρεμενο καλαμαρι



Για αλλη μια φορα "εγραψα" παλι.
Κλασσικα αναρωτιόμουν τι να μαγειρεψω και εφτιαξα το φαγητο που βλέπετε.Ο δοκιμαστής και συζυγος μου (χιχιχ) το βρηκε πρωτότυπο και νοστιμο



Τα υλικα που θα χρειαστείτε ειναι:
  • μια κονσερβα καλαμαρακια
  • 2-3 καροτα κομμενα σε ροδελες
  • 2 πιπεριες κοκκινες κερατο κομμενες σε ροδελες
  • πατατες κομμένες οπως στο ψητο
  • λαδακι
  • λιγη σογια σοσ
  • 1 ποτηρακι κρασακι
  • 2-4 ελιες μαυρες καθαρισμένες και κομμένες σε κομματια
  • 1κουτακι ντοματα κονκασε ή μια μονη δοση ντοματοπολτου
  • πιπερι αλατι
  • νερο οσο χρειαστεί
  • δεντρολίβανο-θυμαρι
Σε μια κατσαρολα βαζετε το λαδακι,στο οποιο μολις ζεσταθεί ρίχνετε την πιπερια τα καροτα και τις πατατες.Σβηνετε με το κρασακι και την σογια.Μολις εξατμιστούν ριχνετε τα καλαμαρακια τα οποια εχετε καθαρισει και εχετε βγαλει την ζελατινουλα της ραχης,τα εχετε κοψει,ριχνετε επισης την ντοματουλα τις ελιτσες.Αλατοπιπερώνετε,προσοχη με το αλατι η σογια ειναι αλμυρη,ριχνετε λιγο δεντρολίβανο και θυμάρι (προαιρετικα),συμπληρωνετε με νερακι αν χρειαστει και το αφηνετε να σιγοβρασει.
Μολις οι πατατουλες ετοιμαθούν και ψιλοχυλωσει η σαλτσα ειναι ετοιμο :)

No comments:

Post a Comment